Woning isoleren Hofstade

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hofstade? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen als bijv. isolatie van de gevel en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over isolatie Hofstade. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals buitenmuren isoleren en PIR isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hofstade-9308

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een optimaal leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Minder last van lawaai van straat
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9308
Gasverbruik20.020 kWh
Stroomverbruik3510,7647702217 kWh
Gemiddelde energierekening€162,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek jij de interessantste acties om een woning in Hofstade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hofstade is financieel toegankelijk (ongeveer € 970 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1975 en het resultaat is zo’n €235 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, icynene, dekens, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hofstade kost ongeveer €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Het rendement is om en nabij €810 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er diverse rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Hofstade (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en ook een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Hofstade is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be tref je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hofstade. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3800)
€855
(€5350)
€1090
(€8200)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€230
(€2250)
€340
(€2900)
Spouwmuur€280
(€1575)
€600
(€2525)
€805
(€3550)
HR++ glas€190
(€2725)
€340
(€4075)
€430
(€5150)
isolatie hofstade 9308

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hofstade?

Waarom zou ik mijn woning in Hofstade isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100 en geeft een besparing van €285 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Aalst

Door de huidige premies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Aalst aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aalst
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen door te isoleren. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Hofstade wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hofstade voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Hofstade. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment