Woning isoleren Knesselare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Knesselare? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel zoals vloerisolatie of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie Knesselare. Je kunt denken aan topics als isolatie van schuine dak en K-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-knesselare-9910

 • Een structureel lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder last van ongedierte
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalter
Postcode9910
Gasverbruik21.710 kWh
Stroomverbruik3563,56351672772 kWh
Gemiddelde energierekening€170,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal jij de meest interessante stappen om jullie woning in Knesselare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Knesselare is betaalbaar (om en nabij de € 730 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €240 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn ongeveer €1925 en het bespaart circa €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Knesselare kost om en nabij de €5850. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Je profiteert van ong. €950 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we meerdere interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Knesselare (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een huis in Knesselare kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2000 m3. Dat komt neer op €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand tref je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Knesselare. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3750)
€725
(€6800)
€1230
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€270
(€2300)
€350
(€3550)
Spouwmuur€215
(€1100)
€460
(€2225)
€910
(€3550)
HR++ glas€205
(€1900)
€305
(€4000)
€360
(€4575)
isolatie knesselare 9910

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Knesselare?

Wat is het voordeel van mijn woning in Knesselare isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier als Engie en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175 en geeft een besparing van €290 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide maatregelen als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico, Dema, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Aalter

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Aalter voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Aalter
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Knesselare wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Knesselare voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Knesselare. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabel klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment