Woning isoleren Vosselare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vosselare? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals triple glas en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder lees je uitgebreide informatie over isolatie Vosselare. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de vloer en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-vosselare-9850

 • Lagere energienota
 • Een gezond wooncomfort
 • Een verantwoorde keuze
 • Een warmere én stillere woning
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9850
Gasverbruik21.550 kWh
Stroomverbruik3558,56481883366 kWh
Gemiddelde energierekening€169,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand bekijk je de meest rendabele stappen om je woning in Vosselare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vosselare kan zeer goedkoop beginnend bij € 730 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten bedragen zo’n €1825 en de besparing loopt op tot €280, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vosselare kost je zo’n €5550. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. De potentiële besparing ligt op €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. De winst is ongeveer €960 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog een aantal rendabele opties. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Vosselare (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Vosselare is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Vosselare. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4050)
€755
(€6250)
€960
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€260
(€2650)
€315
(€2900)
Spouwmuur€330
(€1025)
€520
(€2100)
€930
(€3125)
HR++ glas€225
(€2725)
€315
(€3975)
€410
(€4725)
isolatie vosselare 9850

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vosselare?

Wat is het voordeel van mijn woning in Vosselare isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Essent en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125, waarbij u een besparing realiseert van €330 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Brico, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Deinze

Via de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Deinze meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Vosselare wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vosselare voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Vosselare. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment