Woning isoleren Olsene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Olsene? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie van de buitengevel en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina lees je handige informatie over isolatie Olsene. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-olsene-9870

 • Interessante terugverdientijd
 • Meer warmte en minder vocht
 • Een duurzame oplossing
 • Minder last van ongedierte
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZulte
Postcode9870
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik3560,75174916231 kWh
Gemiddelde energierekening€170,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind je de interessantste methodes om je woning in Olsene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Olsene is interessant (vanaf plusminus € 780 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €205 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn ongeveer €1750 en je bespaart al snel €270 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, folie, glaswol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Olsene kost doorgaans €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Daarmee bespaar je om en nabij €860 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verscheidene rendabele alternatieven. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Olsene (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een duurzame wereld? Isoleren van de woning in Olsene is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. Dat komt neer op €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Olsene. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3450)
€615
(€5450)
€910
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€195
(€2650)
€385
(€2750)
Spouwmuur€325
(€1350)
€650
(€2275)
€815
(€3000)
HR++ glas€210
(€2100)
€280
(€3700)
€405
(€4825)
isolatie olsene 9870

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Olsene?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Olsene isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Watz en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350 en dat bespaart tot €265, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Onderstaand check je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Handy Home, Hubo, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Zulte

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Zulte meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zulte
Het is simpel: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Olsene wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Olsene voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Olsene. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment