Woning isoleren Aalter

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Aalter? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. isolatie buitenkant gevel of radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met handige informatie over isolatie Aalter. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals binnenmuren isoleren en R-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-aalter-9880

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Temperatuur in eigen hand
 • Kies voor een beter milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Hogere woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalter
Postcode9880
Gasverbruik21.720 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€168,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak prima geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand check je de meest rendabele stappen om jullie woning in Aalter te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Aalter is goed te betalen (plusminus € 980 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen bedragen zo’n €1900 en je bespaart al snel €225 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Aalter kost ongeveer €4900. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Dit levert op pakweg €800 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0zijn er verscheidene rendabele vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Aalter (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Aalter kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per 12 maanden. Hieronder vind je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Aalter. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4050)
€825
(€5650)
€1250
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€230
(€1900)
€320
(€3050)
Spouwmuur€185
(€1475)
€580
(€2700)
€910
(€3425)
HR++ glas€245
(€2875)
€300
(€4250)
€350
(€4975)
isolatie aalter 9880

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Aalter?

Waarom zou ik mijn woning in Aalter isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Luminus of Elegant, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325, waarbij u een besparing realiseert van €345 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Hubo, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Aalter

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Aalter meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aalter
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Aalter wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Aalter voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Aalter. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en structureel lagere energielasten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment