Woning isoleren Rillaar

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rillaar? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen zoals de spouw isoleren en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je belangrijke informatie over isolatie Rillaar. Je kunt denken aan zaken als de buitengevel isoleren en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-rillaar-3202

 • Besparen op energiekosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAarschot
Postcode3202
Gasverbruik21.960 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€167,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna check jij de interessantste onderdelen om een woning in Rillaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rillaar is betaalbaar (vanaf plusminus € 730 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn gemiddeld €1800 en de winst ligt rond de €235 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rillaar kost +/- €4750. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het voordeel is plusminus €950, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er nog een aantal rendabele vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Rillaar (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van de woning in Rillaar is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Rillaar. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3800)
€855
(€5200)
€1020
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€205
(€1600)
€400
(€3600)
Spouwmuur€250
(€1200)
€680
(€2450)
€800
(€3575)
HR++ glas€235
(€2025)
€340
(€3475)
€380
(€5275)
isolatie rillaar 3202

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Rillaar?

Waarom juist nu mijn huis in Rillaar isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en dat levert gemiddeld op €290, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna komen we met kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Aarschot

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Aarschot voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aarschot
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Rillaar wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rillaar voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Rillaar. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam warm huis en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment