Woning isoleren Betekom

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Betekom? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van de garage en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met bruikbare informatie over isolatie Betekom. Dit kan gaan om items als isolatie van de binnengevel en schijntocht. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-betekom-3130

 • Lagere energienota
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Minder impact op het milieu
 • Dempt het geluid
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBegijnendijk
Postcode3130
Gasverbruik21.900 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€166,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website bekijk je de meest rendabele methodes om een woning in Betekom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Betekom is interessant (rond de € 830 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €190 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten fluctueren rond de €1650 en je bespaart al snel €255, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, folie, dekens, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Betekom kost zo’n €5250. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Je profiteert van grofweg €790, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog een aantal aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Betekom (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en ook een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Betekom kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Betekom. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€705
(€6200)
€1250
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€280
(€2550)
€360
(€3150)
Spouwmuur€180
(€1125)
€560
(€2100)
€860
(€3525)
HR++ glas€195
(€1975)
€285
(€3075)
€370
(€5250)
isolatie betekom 3130

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Betekom?

Waarom zou ik mijn woning in Betekom isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525, waarbij u een besparing realiseert van €345 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hierna lees je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Handy Home, Hubo, Dema, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Begijnendijk

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Begijnendijk kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Begijnendijk
Het is simpel: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Betekom wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Betekom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Betekom. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment