Woning isoleren Korbeek-Dijle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Korbeek-Dijle? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als schuin dak isoleren of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Korbeek-Dijle. We zoomen in op thema’s als tochtwering en EPS isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-korbeek-dijle-3060

 • Lagere stookkosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBertem
Postcode3060
Gasverbruik21.800 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€165,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website tref jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Korbeek-Dijle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Korbeek-Dijle kan zeer goedkoop (rond de € 830 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €240 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Korbeek-Dijle kost +/- €5500. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11900. Het voordeel is ongeveer €790 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook bestaan er nog een aantal alternatieve uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Korbeek-Dijle (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Korbeek-Dijle kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 p/jaar. Op deze website calculeren we de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Korbeek-Dijle. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4250)
€825
(€5950)
€1070
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€170
(€2650)
€375
(€3350)
Spouwmuur€395
(€750)
€620
(€2700)
€840
(€3625)
HR++ glas€215
(€2775)
€325
(€3550)
€385
(€5200)
isolatie korbeek-dijle 3060

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Korbeek-Dijle?

Waarom juist nu mijn huis in Korbeek-Dijle isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz en Elegant, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425, dat betekent een winst van 255 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide klussen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Bertem

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Bertem meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bertem
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Korbeek-Dijle wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Korbeek-Dijle voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Korbeek-Dijle. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment