Woning isoleren Gelrode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gelrode? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld HR++ glas of radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Gelrode. Je kunt denken aan onderwerpen als gevelisolatie en ventilatieroosters. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-gelrode-3200

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAarschot
Postcode3200
Gasverbruik21.940 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€167,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand vind je de meest toegepaste methodes om je woning in Gelrode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gelrode is goed te betalen (om en nabij de € 930 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €220 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De tarieven variëren rond €1875 en de winst ligt rond de €235 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Gelrode kost +/- €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Je profiteert van grofweg €900 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we verschillende rendabele mogelijkheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de populairste opties.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Gelrode (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw huis in Gelrode is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2850 m3. Dat is dus al gauw €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Gelrode. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3100)
€815
(€6100)
€1230
(€8100)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€245
(€1750)
€395
(€3550)
Spouwmuur€280
(€725)
€430
(€2550)
€850
(€3050)
HR++ glas€195
(€2900)
€315
(€3375)
€430
(€4900)
isolatie gelrode 3200

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Gelrode?

Waarom moet ook ik mijn huis in Gelrode isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350 en geeft een besparing van €330 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote klussen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Aarschot

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Aarschot aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aarschot
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Gelrode wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gelrode voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Gelrode. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment