Woning isoleren Aarschot

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Aarschot? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels enkele acties als bijv. isolatie van platte dak en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je handige informatie over isolatie Aarschot. Denk aan onderwerpen als de spouw isoleren en lambda waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-aarschot-3200

 • Uitstekend rendement
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Goed voor het milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAarschot
Postcode3200
Gasverbruik20.940 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€165,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref jij de meest rendabele acties om jullie woning in Aarschot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Aarschot is aantrekkelijk (vanaf € 770 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen variëren rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €230, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, glaswol, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Aarschot kost plusminus €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1120. De potentiële besparing ligt op €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Dit levert op circa €950 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog meer mogelijke uitvoeringen. Hierna beoordelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Aarschot (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Aarschot kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Aarschot. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3650)
€795
(€4950)
€1220
(€9000)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€230
(€1550)
€390
(€3600)
Spouwmuur€395
(€1550)
€490
(€2325)
€800
(€3250)
HR++ glas€210
(€2800)
€340
(€3500)
€350
(€4425)
isolatie aarschot 3200

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Aarschot?

Waarom moet ook ik mijn huis in Aarschot isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Ook is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925 en dat levert gemiddeld op €240 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna komen we met meer info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Brico. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Aarschot

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Aarschot aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aarschot
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met behulp van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Aarschot wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Aarschot voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Aarschot. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een gezond binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment