Woning isoleren Wespelaar

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wespelaar? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna check je uitgebreide informatie over isolatie Wespelaar. Je kunt denken aan topics als gevelisolatie en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-wespelaar-3150

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Rust en comfort in huis
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHaacht
Postcode3150
Gasverbruik21.920 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€166,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check jij de meest rendabele manieren om jullie woning in Wespelaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wespelaar is goed te betalen (ongeveer € 710 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen liggen rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wespelaar kost ongeveer €4550. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Het rendement is plusminus €980 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog meer aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Wespelaar (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Wespelaar is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Wespelaar. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4050)
€635
(€4950)
€1180
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€295
(€1750)
€355
(€3450)
Spouwmuur€315
(€925)
€490
(€2275)
€805
(€3325)
HR++ glas€225
(€2800)
€285
(€3275)
€365
(€5350)
isolatie wespelaar 3150

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Wespelaar?

Waarom zou ik mijn huis in Wespelaar isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Luminus en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825, dat betekent een winst van 315, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Big Mat, Hubo, Dema, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Haacht

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Haacht voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Haacht
Het is evident: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Wespelaar wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Wespelaar voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Wespelaar. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment