Woning isoleren Aartselaar

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Aartselaar? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Aartselaar. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals deuren isoleren en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-aartselaar-2630

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieAntwerpen
GemeenteAartselaar
Postcode2630
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€168,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf zie je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Aartselaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Aartselaar is voordeling (vanaf plusminus € 830 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €235 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1700 en het resultaat is zo’n €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, dekens, icynene, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Aartselaar kost gemiddeld €4600. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. De besparing loopt op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Het rendement is ongeveer €910, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast onderscheiden we nog een aantal populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Aartselaar (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of wellicht een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Aartselaar is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. De besparing komt neer op €1400 per jaar. Onderstaand tref je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Aartselaar. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4050)
€685
(€7200)
€1230
(€9700)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€285
(€2650)
€330
(€2850)
Spouwmuur€225
(€1225)
€420
(€2800)
€795
(€3275)
HR++ glas€240
(€2700)
€300
(€3325)
€350
(€5075)
isolatie aartselaar 2630

Plaatsen in de omgeving:

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Aartselaar?

Waarom mijn woning in Aartselaar isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625, dat betekent een winst van 315 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Onderstaand tref je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Gamma, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Aartselaar

Door te profiteren van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Aartselaar voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Aartselaar
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Aartselaar wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Aartselaar voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Aartselaar. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangename warme woning en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment