Woning isoleren Schelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Schelle? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Schelle. We staan stil bij topics als de binnengevel isoleren en ventilatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-schelle-2627

 • Een fors lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Rust en comfort in huis
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieAntwerpen
GemeenteSchelle
Postcode2627
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€168,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina vind jij de meest populaire toepassingen om je woning in Schelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Schelle kan erg voordelig (al vanaf +/- € 710 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €185 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Schelle kost plusminus €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1170. De potentiële besparing ligt op €890 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. De winst is ongeveer €830 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast kennen we nog een aantal aantrekkelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Schelle (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Schelle is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Schelle. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3050)
€575
(€4950)
€950
(€8050)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€255
(€2150)
€360
(€3450)
Spouwmuur€285
(€950)
€540
(€1950)
€920
(€3475)
HR++ glas€245
(€1875)
€335
(€3225)
€435
(€4725)
isolatie schelle 2627

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Schelle?

Waarom juist nu mijn huis in Schelle isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij als Essent of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275 en dat levert gemiddeld op €255, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Schelle

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Schelle in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Schelle
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Schelle wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Schelle voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Schelle. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een aangename warme woning en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment