Woning isoleren Duffel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Duffel? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties als muren isoleren en tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Duffel. We gaan aan de slag met topics als je spouwmuur isoleren en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-duffel-2570

 • Een flink lagere energierekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieAntwerpen
GemeenteDuffel
Postcode2570
Gasverbruik21.530 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€167,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf vind jij de meest toegepaste stappen om jullie woning in Duffel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Duffel is goedkoop (rond de € 950 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €260 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €1725 en de potentiële besparing ligt op €185, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, icynene, steenwol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Duffel kost zo’n €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Hiermee bespaar je plusminus €850 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0noemen we meerdere vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Duffel (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een huis in Duffel is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. Dat is dus al gauw €850 per 12 maanden. Hierna tref je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Duffel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4300)
€785
(€7200)
€1160
(€8850)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€230
(€1600)
€355
(€2950)
Spouwmuur€390
(€950)
€550
(€2050)
€910
(€3150)
HR++ glas€220
(€2225)
€305
(€4100)
€355
(€5200)
isolatie duffel 2570

Plekken in de buurt:

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Duffel?

Waarom moet ook ik mijn huis in Duffel isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als OCTA+ en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Ook biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675, waarbij u een besparing realiseert van €255 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder tref je meer info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Duffel

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Duffel voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Duffel
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door het advies hieronder creëer je een isolatieplan Duffel wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Via een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Duffel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Duffel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden jou een aangename leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment