Woning isoleren Putte

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Putte? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een paar maatregelen als de binnengevel isoleren of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over isolatie Putte. We staan stil bij vraagstukken over HR++ glas en ventilatieroosters. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-putte-2580

 • Flinke besparing
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Buitengeluid absorberen
 • Een hoger energielabel

ProvincieAntwerpen
GemeentePutte
Postcode2580
Gasverbruik21.540 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€167,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje ontdek jij de meest populaire manieren om jullie woning in Putte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Putte kan zeer goedkoop (vanaf € 870 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn ongeveer €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Putte kost je zo’n €5000. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Je profiteert van pakweg €790 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we meerdere alternatieve vormen. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Putte (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Putte is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de verwachte kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Putte. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3550)
€645
(€4950)
€1110
(€8650)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€280
(€1600)
€310
(€3600)
Spouwmuur€290
(€1125)
€590
(€2400)
€805
(€3225)
HR++ glas€190
(€2850)
€340
(€4300)
€430
(€4450)
isolatie putte 2580

Naburige plaatsen:

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Putte?

Waarom mijn woning in Putte isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier als OCTA+ en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125, dat betekent een winst van 315, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Big Mat, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Putte

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Putte voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Putte
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Putte wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Putte voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Putte. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment