Woning isoleren Hemiksem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hemiksem? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals je spouwmuur isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be check je handige informatie over isolatie Hemiksem. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als tochtprofielen en EPS isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-hemiksem-2620

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Ook geluidswerend
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieAntwerpen
GemeenteHemiksem
Postcode2620
Gasverbruik21.560 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€168,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje lees jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Hemiksem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hemiksem is aantrekkelijk (om en nabij de € 900 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1875 en de besparing loopt op tot €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hemiksem kost doorgaans €5100. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Hiermee bespaar je circa €970 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog een aantal mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Hemiksem (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een groenere samenleving? Isoleren van jouw woning in Hemiksem is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Hemiksem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3700)
€865
(€6400)
€960
(€8400)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€215
(€2400)
€375
(€3450)
Spouwmuur€240
(€1525)
€470
(€2700)
€915
(€3575)
HR++ glas€210
(€2600)
€295
(€3075)
€445
(€5150)
isolatie hemiksem 2620

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hemiksem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hemiksem isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200, waarbij u een besparing realiseert van €225 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Daardoor ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. In de box hieronder vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Dema, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Hemiksem

Mede door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Hemiksem voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hemiksem
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Hemiksem wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hemiksem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Hemiksem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden jou een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment