Woning isoleren Berlaar

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Berlaar? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Berlaar. Je leest uitvoerig over items als isolatie van de binnengevel en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-berlaar-2590

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettig wooncomfort
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Snel te plaatsen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieAntwerpen
GemeenteBerlaar
Postcode2590
Gasverbruik21.550 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€167,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind jij de meest interessante onderdelen om een woning in Berlaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Berlaar is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 890 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €245 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Berlaar kost je zo’n €4650. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Hiermee bespaar je circa €940, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zijn er diverse rendabele opties. Hierna beschrijven we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Berlaar (april 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een groenere wereld? Isoleren van een woning in Berlaar is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 op jaarbasis. Hierna komen we met de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Berlaar. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3300)
€815
(€6300)
€1240
(€9150)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€220
(€2500)
€380
(€3100)
Spouwmuur€185
(€1500)
€680
(€2475)
€895
(€3575)
HR++ glas€200
(€2150)
€340
(€3575)
€405
(€4975)
isolatie berlaar 2590

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Berlaar?

Wat is het voordeel van mijn woning in Berlaar isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier als Watz en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, dat betekent een winst van 225 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Brico, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Berlaar

Mede door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Berlaar meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Berlaar
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Berlaar wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Middels een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Berlaar voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Berlaar. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment