Woning isoleren Aiseau-Presles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Aiseau-Presles? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen zoals bodemisolatie en buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met bruikbare informatie over isolatie Aiseau-Presles. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de bodem en steenwol. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-aiseau-presles-6250

 • Lagere energienota
 • Een gezond wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder geluid van buiten
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieHenegouwen
GemeenteAiseau-Presles
Postcode6250
Gasverbruik23.550 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€178,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de meest interessante acties om jullie woning in Aiseau-Presles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Aiseau-Presles kan zeer goedkoop (al vanaf € 870 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €205 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn zo’n €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €255, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Aiseau-Presles kost doorgaans €5200. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. De besparing loopt op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. De winst is zo’n €790 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we meerdere interessante oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Aiseau-Presles (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Aiseau-Presles is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. Dat komt neer op €1175 (jaarlijks). Onderstaand tref je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Aiseau-Presles. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3150)
€575
(€4700)
€1040
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€220
(€2100)
€385
(€3400)
Spouwmuur€295
(€1450)
€670
(€2400)
€910
(€3400)
HR++ glas€235
(€2550)
€325
(€3850)
€355
(€4950)
isolatie aiseau-presles 6250

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Aiseau-Presles?

Waarom moet ook ik mijn huis in Aiseau-Presles isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Luminus of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550 en dat bespaart tot €255 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse acties als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Aiseau-Presles

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Aiseau-Presles in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Aiseau-Presles
Het is simpel: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Aiseau-Presles wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Aiseau-Presles voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Aiseau-Presles. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment