Woning isoleren Vieux-Waleffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vieux-Waleffe? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de vliering of verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Vieux-Waleffe. Bijvoorbeeld items als binnenmuren isoleren en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-vieux-waleffe-4530

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangename leefomgeving
 • CO2 uitstoot beperken
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLuik
GemeenteVillers-Le-Bouillet
Postcode4530
Gasverbruik22.860 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€172,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf zie je de meest populaire onderdelen om een woning in Vieux-Waleffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vieux-Waleffe is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 930 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1700 en de winst ligt rond de €280 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vieux-Waleffe kost plusminus €5600. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13300. Dit levert op plusminus €850 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we nog een aantal rendabele uitvoeringen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Vieux-Waleffe (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Vieux-Waleffe is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. De besparing komt neer op €1425 per jaar. Hieronder calculeren we de kosten (bij benadering) in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Vieux-Waleffe. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3200)
€645
(€6350)
€1030
(€9750)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€215
(€2400)
€355
(€2750)
Spouwmuur€205
(€1100)
€590
(€2100)
€790
(€3425)
HR++ glas€250
(€2175)
€285
(€3525)
€420
(€4600)
isolatie vieux-waleffe 4530

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Vieux-Waleffe?

Waarom moet ook ik mijn huis in Vieux-Waleffe isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Essent of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en besparen tot €245 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Onderstaand lees je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Villers-Le-Bouillet

Dankzij de geldende premie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Villers-Le-Bouillet meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Villers-Le-Bouillet
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Vieux-Waleffe wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Vieux-Waleffe voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Vieux-Waleffe. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment