Woning isoleren Jehay

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Jehay? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals triple glas en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna komen we met diverse informatie over isolatie Jehay. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van platte dak en verschillende materialen. Meteen besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-jehay-4540

 • Flinke besparing
 • Een gezonde leefomgeving
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Een warmere én stillere woning
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieLuik
GemeenteAmay
Postcode4540
Gasverbruik22.930 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€173,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop achterhaal je de interessantste toepassingen om jouw woning in Jehay te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Jehay kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 780 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €210 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen fluctueren rond de €1850 en het rendement ligt op zo’n €275, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Jehay kost +/- €5350. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13200. Dit levert op ongeveer €800, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we verschillende aantrekkelijke opties. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste vormen.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Jehay (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en uiteraard een bewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Jehay is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Jehay. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3150)
€635
(€6300)
€950
(€8500)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€215
(€2050)
€320
(€2850)
Spouwmuur€325
(€1750)
€750
(€2150)
€870
(€3575)
HR++ glas€225
(€2075)
€305
(€3500)
€360
(€5400)
isolatie jehay 4540

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Jehay?

Waarom zou ik mijn woning in Jehay isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875 en dat bespaart tot €295 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke klussen als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Hubo, Handy Home, Dema. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Amay

Via een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Amay aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Amay
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Jehay wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Jehay voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Jehay. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment