Woning isoleren Seilles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Seilles? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals gevelisolatie of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je diverse informatie over isolatie Seilles. We bespreken items als dubbel glas en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-seilles-5300

 • Lagere stookkosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Een verantwoorde warme woning
 • Voor klein en groot budget
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode5300
Gasverbruik21.020 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€162,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje achterhaal je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Seilles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Seilles kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 970 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €220 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn gemiddeld €1675 en het rendement ligt op zo’n €230 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Seilles kost plusminus €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Het rendement is al snel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Het voordeel is ong. €920 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zijn er diverse populaire mogelijkheden. Hieronder beoordelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Seilles (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en een bewuste samenleving? Isoleren van de woning in Seilles is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2625 m3. Dat is dus al gauw €1350 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Seilles. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3850)
€585
(€5000)
€950
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€175
(€2250)
€340
(€3400)
Spouwmuur€185
(€1025)
€470
(€2575)
€860
(€3600)
HR++ glas€235
(€2750)
€295
(€3750)
€430
(€5050)
isolatie seilles 5300

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Seilles?

Waarom juist nu mijn huis in Seilles isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3425, dat betekent een winst van 220, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma, Big Mat, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Andenne

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Andenne aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Andenne
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Seilles wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Seilles voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Seilles. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een optimale leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment