Woning isoleren Lesve

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lesve? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel als isolatie binnenkant gevel of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je nuttige informatie over isolatie Lesve. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de vliering en ventilatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-lesve-5170

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettig leefklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Reductie geluid
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieNamen
GemeenteProfondeville
Postcode5170
Gasverbruik20.860 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€166,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest populaire stappen om een woning in Lesve te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lesve is interessant (om en nabij de € 840 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De prijzen zijn ongeveer €1650 en de besparing loopt op tot €200, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lesve kost plusminus €5700. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12700. Daarmee bespaar je zo’n €830 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zijn er nog een aantal mogelijke opties. Hieronder beschrijven we de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Lesve (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Lesve is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina check je de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Lesve. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3200)
€745
(€5200)
€1190
(€9800)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€195
(€1950)
€360
(€3300)
Spouwmuur€250
(€1000)
€440
(€2300)
€840
(€3175)
HR++ glas€245
(€1850)
€330
(€4275)
€415
(€4600)
isolatie lesve 5170

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Lesve?

Waarom moet ook ik mijn huis in Lesve isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier als Watz en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025 en dat levert gemiddeld op €210 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Gamma, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Profondeville

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Profondeville aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Profondeville
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lesve wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Lesve voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Lesve. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment