Woning isoleren Bonneville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bonneville? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties als bijv. de spouw isoleren of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over isolatie Bonneville. Denk aan vraagstukken over isolatie van platte dak en XPS Isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bonneville-5300

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode5300
Gasverbruik20.960 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€167,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf zie je de interessantste methodes om een woning in Bonneville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bonneville is goedkoop (ongeveer € 910 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €285 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn ongeveer €1775 en de potentiële besparing ligt op €220 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, glaswol, folie, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bonneville kost gemiddeld €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1190. De besparing loopt op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Dit levert op plusminus €830 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we diverse populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bonneville (februari 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Bonneville is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 (jaarlijks). Hieronder bekijk je de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Bonneville. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3400)
€685
(€5050)
€1020
(€9400)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€235
(€2300)
€390
(€2850)
Spouwmuur€305
(€850)
€490
(€2200)
€895
(€3525)
HR++ glas€200
(€2600)
€305
(€3575)
€420
(€4600)
isolatie bonneville 5300

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bonneville?

Waarom moet ook ik mijn huis in Bonneville isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700, waarbij u een besparing realiseert van €350 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Andenne

Door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Andenne voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Andenne
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Bonneville wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bonneville voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Bonneville. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment