Woning isoleren Onoz

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Onoz? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen zoals binnenmuren isoleren en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand vind je diverse informatie over isolatie Onoz. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van schuine dak en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-onoz-5190

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Brandbeschermend
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteJemeppe-Sur-Sambre
Postcode5190
Gasverbruik20.930 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€167,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna vind je de meest interessante manieren om jullie woning in Onoz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Onoz is betaalbaar (rond de € 740 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €215 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1925 en het bespaart circa €250 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Onoz kost ongeveer €5000. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Daarmee bespaar je zo’n €910 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er diverse vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Onoz (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Onoz is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. De besparing komt neer op €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be tref je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Onoz. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3450)
€645
(€6400)
€1110
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€215
(€1650)
€400
(€2700)
Spouwmuur€335
(€1000)
€620
(€1975)
€815
(€3425)
HR++ glas€235
(€1825)
€335
(€3925)
€360
(€4475)
isolatie onoz 5190

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Onoz?

Waarom juist nu mijn huis in Onoz isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Watz en Trevion, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Mede merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725 en dat bespaart tot €340 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote klussen als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Hubo, Dema, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Jemeppe-Sur-Sambre

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jemeppe-Sur-Sambre
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Onoz wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Onoz voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Onoz. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment