Woning isoleren Landenne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Landenne? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Landenne. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals de bodem isoleren en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-landenne-5300

 • Elke maand besparen op energie
 • Een gezond binnenklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode5300
Gasverbruik20.980 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€168,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref jij de meest rendabele stappen om jullie woning in Landenne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Landenne is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 960 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €215 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Landenne kost om en nabij de €4900. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1090. De besparing loopt op tot €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11700. Het rendement is ong. €880 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zien we verscheidene rendabele vormen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Landenne (februari 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Landenne is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. Dat is dus al gauw €1250 per jaar. Hieronder vind je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Landenne. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3050)
€725
(€5100)
€1180
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€200
(€2100)
€315
(€2900)
Spouwmuur€210
(€1175)
€720
(€2150)
€890
(€3200)
HR++ glas€190
(€2750)
€320
(€3725)
€435
(€4900)
isolatie landenne 5300

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Landenne?

Waarom juist nu mijn huis in Landenne isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Mega en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650, dat betekent een winst van 275 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. In de box hieronder lees je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Andenne

Dankzij de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Andenne aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Andenne
Het is simpel: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Landenne wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Landenne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Landenne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een aangenaam leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment