Woning isoleren Andenne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Andenne? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de garage of isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Andenne. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als radiatorisolatie en koudebruggen. Meteen besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-andenne-5300

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond wooncomfort
 • Vermindering Milieu-impact
 • Reductie geluid
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode5300
Gasverbruik23.150 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€172,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina zie je de meest rendabele manieren om je woning in Andenne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Andenne is interessant (vanaf € 880 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1950 en het rendement ligt op zo’n €245 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Andenne kost om en nabij de €4550. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Daarmee bespaar je ongeveer €880 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei vaak toegepaste werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Andenne (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Andenne is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. Dat komt neer op €1125 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal berekenen we de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Andenne. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4000)
€605
(€7150)
€990
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€185
(€2200)
€340
(€2950)
Spouwmuur€330
(€1300)
€630
(€2100)
€790
(€3450)
HR++ glas€205
(€2300)
€335
(€3075)
€420
(€4925)
isolatie andenne 5300

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Andenne?

Waarom juist nu mijn huis in Andenne isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze pagina tref je nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Andenne

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Andenne op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Andenne
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Andenne wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Andenne voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Andenne. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een gezond klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment