Woning isoleren Vezin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vezin? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de bodem of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je diverse informatie over isolatie Vezin. Denk aan onderwerpen als de buitengevel isoleren en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-vezin-5300

 • Lagere energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode5300
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€162,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand achterhaal jij de interessantste onderdelen om je woning in Vezin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vezin is aantrekkelijk (vanaf € 710 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1625 en je bespaart al snel €225 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vezin kost om en nabij de €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. De winst is om en nabij €850, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we nog meer mogelijke uitvoeringen. Hieronder bediscussiëren we de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Vezin (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Vezin kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. Dat is dus al gauw €825 per jaar. Hieronder bekijk je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Vezin. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3100)
€645
(€5300)
€1140
(€8600)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€235
(€2150)
€360
(€3200)
Spouwmuur€360
(€925)
€640
(€2725)
€885
(€3525)
HR++ glas€210
(€1825)
€325
(€3475)
€380
(€5200)
isolatie vezin 5300

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Vezin?

Waarom moet ook ik mijn huis in Vezin isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400 en dat bespaart tot €340 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website tref je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Brico, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Andenne

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Andenne aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Andenne
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Vezin wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vezin voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Vezin. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment