Woning isoleren Spy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Spy? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met haalbare maatregelen als bijv. je spouwmuur isoleren en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je handige informatie over isolatie Spy. Je leest uitvoerig over thema’s als warmtereflecterende folie en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-spy-5190

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder vervuiling
 • Snel te plaatsen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieNamen
GemeenteJemeppe-Sur-Sambre
Postcode5190
Gasverbruik20.950 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€167,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje check jij de interessantste methodes om een woning in Spy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Spy kan zeer goedkoop beginnend bij € 740 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €270 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1775 en het resultaat is zo’n €285 p/jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Spy kost zo’n €5300. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Het rendement is al snel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11800. Dit levert op circa €790 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we nog meer mogelijke alternatieven. Hierna benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Spy (februari 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of een duurzame wereld? Isoleren van een huis in Spy is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. Dat is dus al gauw €1225 p/jaar. Op deze website ontdek je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Spy. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3300)
€715
(€5500)
€950
(€9700)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€170
(€2400)
€300
(€3500)
Spouwmuur€190
(€825)
€500
(€2550)
€795
(€3300)
HR++ glas€195
(€2175)
€320
(€4175)
€385
(€4925)
isolatie spy 5190

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Spy?

Waarom mijn woning in Spy isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Luminus en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote activiteiten als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Gamma, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Jemeppe-Sur-Sambre

Via de geldende premie wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jemeppe-Sur-Sambre
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Spy wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Spy voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Spy. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment