Woning isoleren Rivière

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Rivière? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties als de kruipruimte isoleren of tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over isolatie Rivière. We zoomen in op zaken als muren isoleren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-riviere-5170

 • Besparen op energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Meer stilte in huis
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNamen
GemeenteProfondeville
Postcode5170
Gasverbruik20.880 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€166,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind je de meest toegepaste acties om een woning in Rivière te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Rivière is goed te betalen (rond de € 940 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €260 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €2000 en de potentiële besparing ligt op €260 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, steenwol, icynene, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Rivière kost doorgaans €5100. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Hiermee bespaar je circa €990 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens bestaan er meerdere alternatieve alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Rivière (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en uiteraard een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw huis in Rivière is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Rivière. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4200)
€685
(€6150)
€990
(€8450)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€235
(€1700)
€370
(€3450)
Spouwmuur€305
(€1400)
€640
(€1950)
€855
(€3675)
HR++ glas€225
(€2175)
€275
(€3550)
€440
(€5350)
isolatie riviere 5170

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Rivière?

Wat is het voordeel van mijn woning in Rivière isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Engie of Trevion, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Profondeville

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Profondeville kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Profondeville
Het is simpel: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Geholpen door het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rivière wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rivière voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Rivière. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment