Woning isoleren Anderlues

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Anderlues? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een investering zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je bruikbare informatie over isolatie Anderlues. Bijvoorbeeld vraagstukken over binnenmuren isoleren en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-anderlues-6150

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieHenegouwen
GemeenteAnderlues
Postcode6150
Gasverbruik23.480 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€177,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be tref jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Anderlues te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Anderlues is goedkoop (al vanaf € 990 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Anderlues kost plusminus €4850. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13000. Het rendement is zo’n €960, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we verscheidene aantrekkelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Anderlues (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Anderlues kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2925 m3. Dat is dus al gauw €1275 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Anderlues. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4250)
€885
(€5350)
€940
(€8250)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€225
(€1550)
€305
(€3150)
Spouwmuur€325
(€950)
€730
(€2225)
€905
(€3250)
HR++ glas€195
(€1925)
€260
(€3425)
€395
(€5300)
isolatie anderlues 6150

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Anderlues?

Waarom moet ook ik mijn huis in Anderlues isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij als Watz en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hieronder ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Brico, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Anderlues

Door de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Anderlues kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Anderlues
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Dankzij de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Anderlues wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Anderlues voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Anderlues. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment