Woning isoleren Ham-Sur-Heure

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ham-Sur-Heure? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties als isolatie van de schuur of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Ham-Sur-Heure. Je leest uitvoerig over thema’s als de spouwmuur isoleren en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ham-sur-heure-6120

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteHam-Sur-Heure
Postcode6120
Gasverbruik23.460 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€177,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk jij de interessantste methodes om je woning in Ham-Sur-Heure te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ham-Sur-Heure kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 960 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €200 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1800 en je bespaart al snel €215 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ham-Sur-Heure kost gemiddeld €4700. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11300. Dit levert op ong. €770 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog een aantal mogelijke mogelijkheden. Hieronder benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Ham-Sur-Heure (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een bewuste samenleving? Isoleren van de woning in Ham-Sur-Heure is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2050 m3. Dat is dus al gauw €1000 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ham-Sur-Heure. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4350)
€885
(€5600)
€910
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€280
(€2250)
€370
(€3500)
Spouwmuur€300
(€1400)
€430
(€2325)
€800
(€3250)
HR++ glas€250
(€2650)
€335
(€4200)
€355
(€4700)
isolatie ham-sur-heure 6120

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ham-Sur-Heure?

Waarom moet ook ik mijn huis in Ham-Sur-Heure isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Mega of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €315 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Big Mat, Gamma, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Ham-Sur-Heure

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ham-Sur-Heure op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Ham-Sur-Heure
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Ham-Sur-Heure wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Ham-Sur-Heure voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Ham-Sur-Heure. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment