Woning isoleren Doische

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Doische? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een paar maatregelen zoals bodemisolatie of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie Doische. Je leest uitvoerig over zaken als de spouw isoleren en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-doische-5680

 • Snel terugverdiend
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder last van lawaai van straat
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode5680
Gasverbruik23.430 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€176,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop check je de meest populaire manieren om jouw woning in Doische te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Doische is voordeling (al vanaf € 990 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Doische kost gemiddeld €5250. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Het rendement is plusminus €820 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we nog meer vaak toegepaste oplossingen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Doische (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van de woning in Doische kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. Dat is dus al gauw €1050 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Doische. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€805
(€5950)
€1180
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€275
(€1850)
€300
(€2700)
Spouwmuur€390
(€1500)
€500
(€2200)
€810
(€3300)
HR++ glas€245
(€2850)
€265
(€4000)
€450
(€5350)
isolatie doische 5680

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Doische?

Waarom moet ook ik mijn huis in Doische isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500 en dat bespaart tot €345 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be check je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Doische

Via de huidige premies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Doische meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Doische
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Doische wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Doische voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Doische. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment