Woning isoleren Fontaine-L’Evêque

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Fontaine-L’Evêque? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Met enkele acties als bijv. de spouwmuur isoleren of dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Fontaine-L’Evêque. We zoomen in op onderwerpen als schuin dak isoleren en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-fontaine-l-eveque-6140

 • Besparen op energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Tevens geluidsisolatie
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteFontaine-L’Evêque
Postcode6140
Gasverbruik23.470 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€177,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be check je de meest populaire toepassingen om je woning in Fontaine-L’Evêque te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Fontaine-L’Evêque is goedkoop (gemiddeld zo’n € 820 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €270 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De prijzen variëren rond €1675 en de potentiële besparing ligt op €275 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Fontaine-L’Evêque kost zo’n €4450. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Je profiteert van circa €830 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook bestaan er nog een aantal mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst behandelen we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Fontaine-L’Evêque (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Fontaine-L’Evêque is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 p/jaar. Op deze website calculeren we de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Fontaine-L’Evêque. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3750)
€655
(€5550)
€970
(€8250)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€195
(€2300)
€305
(€2950)
Spouwmuur€195
(€1075)
€480
(€1900)
€890
(€3600)
HR++ glas€225
(€2575)
€285
(€3975)
€390
(€4800)
isolatie fontaine-l-eveque 6140

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Fontaine-L’Evêque?

Waarom zou ik mijn huis in Fontaine-L’Evêque isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900 en besparen tot €340 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse acties als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Big Mat, Handy Home, Gamma, Brico. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in Fontaine-L’Evêque

Door de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Fontaine-L’Evêque meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fontaine-L’Evêque
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Fontaine-L’Evêque wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Fontaine-L’Evêque voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Fontaine-L’Evêque. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam wooncomfort en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment