Woning isoleren Charleroi

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Charleroi? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen zoals de zolder isoleren of verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je bruikbare informatie over isolatie Charleroi. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie van de spouwmuur en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-charleroi-6000

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • U stoot minder CO2 uit
 • Tevens geluidsisolatie
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6000
Gasverbruik23.440 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€176,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf vind je de populairste methodes om jouw woning in Charleroi te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Charleroi is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 870 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €1875 en het bespaart circa €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Charleroi kost je zo’n €5750. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11600. Het voordeel is zo’n €950 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we nog een aantal mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Charleroi (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of wellicht een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Charleroi kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Charleroi. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4350)
€745
(€7450)
€920
(€9300)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€180
(€1650)
€385
(€3300)
Spouwmuur€290
(€950)
€730
(€2025)
€845
(€3525)
HR++ glas€250
(€2825)
€320
(€4225)
€365
(€5125)
isolatie charleroi 6000

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Charleroi?

Wat is het voordeel van mijn woning in Charleroi isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3625 en besparen tot €315 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Brico, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Charleroi

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Charleroi meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Charleroi wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Charleroi voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Charleroi. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment