Woning isoleren Montigny-Le-Tilleul

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Montigny-Le-Tilleul? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen zoals isolatie van de spouw en warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina lees je uiteenlopende informatie over isolatie Montigny-Le-Tilleul. Dit kan gaan om topics als binnenmuren isoleren en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-montigny-le-tilleul-6110

 • Supersnel terugverdient
 • Een prettig binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Erkende uitvoerders

ProvincieHenegouwen
GemeenteMontigny-Le-Tilleul
Postcode6110
Gasverbruik23.450 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€177,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina vind jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Montigny-Le-Tilleul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Montigny-Le-Tilleul kan zeer goedkoop (vanaf € 930 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1700 en je bespaart al snel €230 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, steenwol, dekens, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Montigny-Le-Tilleul kost +/- €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1170. Het rendement is al snel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12700. Het rendement is pakweg €860 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we meerdere aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Montigny-Le-Tilleul (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een bewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Montigny-Le-Tilleul is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. Dat komt neer op €1475 per jaar. Op deze pagina komen we met de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Montigny-Le-Tilleul. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3850)
€755
(€7250)
€1220
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€180
(€2300)
€360
(€3600)
Spouwmuur€280
(€1175)
€740
(€2275)
€805
(€3225)
HR++ glas€215
(€2125)
€265
(€3175)
€430
(€5375)
isolatie montigny-le-tilleul 6110

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Montigny-Le-Tilleul?

Wat is het voordeel van mijn woning in Montigny-Le-Tilleul isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Trevion, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Brico, Handy Home, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Montigny-Le-Tilleul

Via de geldende premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Montigny-Le-Tilleul aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Montigny-Le-Tilleul
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Montigny-Le-Tilleul wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Montigny-Le-Tilleul voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Montigny-Le-Tilleul. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een gezond leefklimaat en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment