Woning isoleren Anhée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Anhée? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als de vloer isoleren en tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website ontdek je diverse informatie over isolatie Anhée. We staan stil bij topics als je spouwmuur isoleren en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-anhee-5537

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteAnhée
Postcode5537
Gasverbruik23.270 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€174,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal jij de meest rendabele toepassingen om jullie woning in Anhée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Anhée is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 720 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €250 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1775 en de winst ligt rond de €265 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Anhée kost +/- €4850. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12000. Daarmee bespaar je ong. €850, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal aantrekkelijke opties. In de volgende paragraaf benoemen we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Anhée (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Anhée kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per jaar. Onderstaand vind je de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Anhée. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4300)
€765
(€5950)
€1250
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€265
(€1950)
€355
(€2800)
Spouwmuur€235
(€900)
€640
(€2750)
€815
(€3475)
HR++ glas€235
(€2950)
€285
(€3250)
€410
(€4475)
isolatie anhee 5537

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Anhée?

Waarom juist nu mijn huis in Anhée isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Watz en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Handy Home, Dema, Gamma, Brico, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Anhée

Mede door een speciale premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Anhée in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Anhée
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Anhée wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Anhée voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Anhée. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment