Woning isoleren Purnode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Purnode? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Purnode. Je leest uitvoerig over thema’s als radiatorisolatie en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-purnode-5530

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode5530
Gasverbruik21.890 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€168,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje bekijk je de interessantste methodes om een woning in Purnode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Purnode kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 880 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €195 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn ongeveer €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Purnode kost je zo’n €4850. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Het voordeel is circa €750 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we verschillende populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Purnode (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Purnode is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 per jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Purnode. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4000)
€625
(€6950)
€1030
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€255
(€2400)
€370
(€3550)
Spouwmuur€185
(€750)
€450
(€2750)
€830
(€3450)
HR++ glas€215
(€2100)
€285
(€3300)
€415
(€4800)
isolatie purnode 5530

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Purnode?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Purnode isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als OCTA+ of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je praktische info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Handy Home, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Yvoir

Met behulp van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Yvoir kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Yvoir
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Purnode wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Purnode voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Purnode. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment