Woning isoleren Houx

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Houx? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Houx. Je kunt denken aan zaken als triple glas en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-houx-5530

 • Uitstekend rendement
 • Weinig last meer van vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode5530
Gasverbruik21.870 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€168,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand zie je de meest rendabele stappen om jullie woning in Houx te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Houx is goedkoop (vanaf plusminus € 950 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €195 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €1650 en het rendement ligt op zo’n €195, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Houx kost je zo’n €5300. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. De potentiële besparing ligt op €720 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Hiermee bespaar je circa €860 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog een aantal interessante uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Houx (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of een energiezuinige toekomst? Isoleren van woning/huis in Houx is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Houx. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4050)
€885
(€6050)
€1190
(€8300)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€170
(€2100)
€325
(€3200)
Spouwmuur€230
(€1750)
€550
(€1900)
€845
(€3100)
HR++ glas€195
(€2175)
€265
(€3600)
€355
(€4550)
isolatie houx 5530

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Houx?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Houx isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij zoals OCTA+ of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en dat bespaart tot €325 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna bekijk je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Dema, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Yvoir

Door te profiteren van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Yvoir aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Yvoir
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Houx wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Houx voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Houx. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment