Woning isoleren Gérin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Gérin? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Gérin. Je leest uitvoerig over items als vliering isoleren en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-gerin-5524

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieNamen
GemeenteOnhaye
Postcode5524
Gasverbruik21.820 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€167,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk je de meest rendabele toepassingen om jullie woning in Gérin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gérin is betaalbaar (om en nabij de € 820 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1625 en het bespaart circa €190, ieder jaar weer. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Gérin kost om en nabij de €4700. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. De besparing loopt op tot €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13500. De winst is om en nabij €950 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog enkele aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gérin (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Gérin is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. Dat komt neer op €1375 p/jaar. Hierna kijken we naar de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Gérin. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4100)
€605
(€6450)
€1090
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€295
(€1550)
€370
(€3200)
Spouwmuur€365
(€1525)
€560
(€1975)
€810
(€3625)
HR++ glas€225
(€2500)
€270
(€3400)
€445
(€5150)
isolatie gerin 5524

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Gérin?

Waarom moet ook ik mijn huis in Gérin isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Mega of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300 en geeft een besparing van €315 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande investeringen als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website check je meer info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Handy Home, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Onhaye

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Onhaye op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Onhaye
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Gérin wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Gérin voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Gérin. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een optimale leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment