Woning isoleren Sorinnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sorinnes? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel zoals het dak isoleren en tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Sorinnes. Je komt meer te weten over onderwerpen als dubbel glas en koudebruggen. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sorinnes-5503

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode5503
Gasverbruik21.750 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€166,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand vind jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Sorinnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sorinnes is goedkoop (vanaf ongeveer € 840 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €230 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn gemiddeld €1625 en de besparing loopt op tot €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, dekens, folie, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sorinnes kost plusminus €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11800. Daarmee bespaar je zo’n €790 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zien we nog een aantal populaire oplossingen. In het volgende overzicht benoemen we de meest interessante opties.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sorinnes (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Sorinnes is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 (jaarlijks). Onderstaand komen we met de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Sorinnes. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4300)
€875
(€5750)
€960
(€8600)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€235
(€2100)
€380
(€3100)
Spouwmuur€320
(€1025)
€630
(€2400)
€805
(€3000)
HR++ glas€250
(€2625)
€270
(€3300)
€415
(€4775)
isolatie sorinnes 5503

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Sorinnes?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sorinnes isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en dat levert gemiddeld op €200 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige projecten als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Dinant

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Dinant meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dinant
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Sorinnes wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sorinnes voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Sorinnes. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment