Woning isoleren Haut-Le-Wastia

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Haut-Le-Wastia? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je nuttige informatie over isolatie Haut-Le-Wastia. Dit gaan om bijvoorbeeld items als dakisolatie en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-haut-le-wastia-5537

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een optimale leefomgeving
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Minder last van lawaai van straat
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNamen
GemeenteAnhée
Postcode5537
Gasverbruik21.940 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€169,49

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand lees jij de populairste manieren om een woning in Haut-Le-Wastia te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Haut-Le-Wastia is betaalbaar (al vanaf € 760 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1725 en het rendement ligt op zo’n €225 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, steenwol, icynene, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Haut-Le-Wastia kost je zo’n €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Het rendement is al snel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Hiermee bespaar je circa €830 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Haut-Le-Wastia (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Haut-Le-Wastia is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 p/jaar. Onderstaand tref je de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Haut-Le-Wastia. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3100)
€865
(€4650)
€1220
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€275
(€1750)
€305
(€2700)
Spouwmuur€320
(€900)
€440
(€2800)
€900
(€3625)
HR++ glas€245
(€2800)
€315
(€4150)
€435
(€5350)
isolatie haut-le-wastia 5537

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Haut-Le-Wastia?

Waarom moet ook ik mijn huis in Haut-Le-Wastia isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450, waarbij u een besparing realiseert van €255 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Brico, Handy Home, Hubo, Big Mat. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Anhée

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Anhée meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Anhée
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Haut-Le-Wastia wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Haut-Le-Wastia voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Haut-Le-Wastia. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en veel minder stookkosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment