Woning isoleren Lens-Sur-Geer

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lens-Sur-Geer? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van de vliering en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over isolatie Lens-Sur-Geer. Je leest uitvoerig over thema’s als binnenmuren isoleren en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-lens-sur-geer-4360

 • Veel geld besparen
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLuik
GemeenteOreye
Postcode4360
Gasverbruik22.440 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€172,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina check je de meest toegepaste stappen om jullie woning in Lens-Sur-Geer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lens-Sur-Geer is interessant (vanaf ongeveer € 920 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €220 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn zo’n €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lens-Sur-Geer kost +/- €4750. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Daarmee bespaar je om en nabij €790 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er diverse populaire vormen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lens-Sur-Geer (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of wellicht een bewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Lens-Sur-Geer is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar. Onderstaand bekijk je de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Lens-Sur-Geer. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3600)
€575
(€6150)
€1130
(€8750)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€210
(€2400)
€305
(€3250)
Spouwmuur€180
(€1300)
€650
(€2525)
€820
(€3575)
HR++ glas€215
(€2775)
€275
(€3125)
€395
(€4675)
isolatie lens-sur-geer 4360

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lens-Sur-Geer?

Waarom mijn woning in Lens-Sur-Geer isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf als Mega en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675 en dat bespaart tot €225 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand lees je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Oreye

Mede door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Oreye meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oreye
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Lens-Sur-Geer wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Lens-Sur-Geer voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Lens-Sur-Geer. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment