Woning isoleren Gleixhe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Gleixhe? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een paar maatregelen als de vloer isoleren en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Gleixhe. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van de schuur en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-gleixhe-4400

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Geen vochtproblemen
 • Goed voor het klimaat
 • Brandbeschermend
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLuik
GemeenteFlémalle
Postcode4400
Gasverbruik22.540 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€174,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind je de meest populaire stappen om een woning in Gleixhe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gleixhe is voordeling (al vanaf +/- € 870 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1750 en je bespaart al snel €240 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, dekens, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gleixhe kost gemiddeld €4500. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Daarmee bespaar je zo’n €800 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook bestaan er verschillende aantrekkelijke opties. Hierna beschrijven we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Gleixhe (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of bijdragen aan een bewuste toekomst? Isoleren van een huis in Gleixhe is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Gleixhe. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3500)
€725
(€5300)
€1160
(€9300)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€275
(€1600)
€380
(€2850)
Spouwmuur€285
(€1000)
€470
(€2400)
€845
(€3050)
HR++ glas€225
(€1950)
€295
(€3550)
€410
(€4975)
isolatie gleixhe 4400

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Gleixhe?

Waarom juist nu mijn huis in Gleixhe isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Luminus en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250 en besparen tot €225, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Flémalle

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Flémalle op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Flémalle
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Gleixhe wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Gleixhe voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Gleixhe. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment