Woning isoleren Ivoz-Ramet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ivoz-Ramet? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie Ivoz-Ramet. Je komt meer te weten over zaken als spouwmuurisolatie en schijntocht. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ivoz-ramet-4400

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Controle over de temperatuur
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Geluidswerende werking
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuik
GemeenteFlémalle
Postcode4400
Gasverbruik22.550 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€174,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Hierna lees jij de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Ivoz-Ramet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ivoz-Ramet is goedkoop (rond de € 830 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €220 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven fluctueren rond de €1800 en het rendement ligt op zo’n €240 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ivoz-Ramet kost +/- €5850. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12200. Hiermee bespaar je zo’n €920 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we verscheidene aantrekkelijke vormen. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ivoz-Ramet (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Ivoz-Ramet kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. De besparing komt neer op €1400 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Ivoz-Ramet. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4000)
€575
(€7200)
€1110
(€8300)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€215
(€1950)
€395
(€3550)
Spouwmuur€345
(€1600)
€640
(€2625)
€825
(€3325)
HR++ glas€225
(€2200)
€305
(€3125)
€450
(€4950)
isolatie ivoz-ramet 4400

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ivoz-Ramet?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ivoz-Ramet isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Flémalle

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Flémalle aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Flémalle
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Ivoz-Ramet wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Ivoz-Ramet voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Ivoz-Ramet. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment