Woning isoleren Montegnée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Montegnée? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen als tussenwanden isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Montegnée. We staan stil bij thema’s als dakisolatie en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-montegnee-4420

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Aangenamer wonen
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteSaint-Nicolas
Postcode4420
Gasverbruik22.570 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€174,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Montegnée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Montegnée is interessant (gemiddeld zo’n € 870 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1725 en het resultaat is zo’n €210 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, glaswol, steenwol, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Montegnée kost plusminus €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1050. De potentiële besparing ligt op €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12000. Daarmee bespaar je pakweg €980, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er meerdere interessante werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Montegnée (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van woning/huis in Montegnée is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 (jaarlijks). Hierna komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Montegnée. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3400)
€665
(€6550)
€980
(€8100)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€220
(€2250)
€400
(€3150)
Spouwmuur€335
(€1050)
€540
(€2325)
€825
(€3400)
HR++ glas€210
(€2225)
€285
(€4200)
€415
(€4900)
isolatie montegnee 4420

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Montegnée?

Waarom moet ook ik mijn huis in Montegnée isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder als Mega of Trevion, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Verder geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675 en dat bespaart tot €265 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier zie je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder lees je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Gamma, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Saint-Nicolas

Via de huidige premies wordt het investeren in je huis nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Saint-Nicolas aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Nicolas
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Montegnée wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Montegnée voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Montegnée. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment