Woning isoleren Neuville-En-Condroz

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Neuville-En-Condroz? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als de spouwmuur isoleren en tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met handige informatie over isolatie Neuville-En-Condroz. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals kieren dichten en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-neuville-en-condroz-4121

 • Lagere energierekening
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Een hoger energielabel

ProvincieLuik
GemeenteNeupré
Postcode4121
Gasverbruik21.540 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€165,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de populairste acties om je woning in Neuville-En-Condroz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Neuville-En-Condroz is goed te betalen (om en nabij de € 810 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €2000 en de besparing loopt op tot €220 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, folie, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Neuville-En-Condroz kost plusminus €5200. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Het rendement is al snel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Daarmee bespaar je zo’n €840 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we allerlei alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Neuville-En-Condroz (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een groenere gemeenschap? Isoleren van een huis in Neuville-En-Condroz is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. De besparing komt neer op €1400 per jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de verwachte kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Neuville-En-Condroz. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4350)
€795
(€7250)
€1120
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€260
(€1700)
€395
(€3050)
Spouwmuur€275
(€1150)
€530
(€2175)
€905
(€3125)
HR++ glas€250
(€2550)
€300
(€3125)
€380
(€4800)
isolatie neuville-en-condroz 4121

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Neuville-En-Condroz?

Waarom moet ook ik mijn huis in Neuville-En-Condroz isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350 en dat bespaart tot €295 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Neupré

Mede door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Neupré kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Neupré
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Neuville-En-Condroz wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Neuville-En-Condroz voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Neuville-En-Condroz. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een aangenaam wooncomfort en een fors lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment