Woning isoleren Ehein

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ehein? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van de garage en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Ehein. Je kunt denken aan topics als tochtstrips of tochtbanden en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ehein-4120

 • Snelle terugverdientijd
 • Een gezond leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteNeupré
Postcode4120
Gasverbruik21.520 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€165,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website check jij de interessantste acties om je woning in Ehein te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ehein is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 940 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn zo’n €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €265, ieder jaar weer. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ehein kost je zo’n €4600. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Het rendement is al snel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Dit levert op grofweg €860 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er verschillende alternatieve mogelijkheden. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Ehein (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Ehein kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar. Op deze website bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Ehein. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3900)
€855
(€4850)
€950
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€250
(€2500)
€315
(€3000)
Spouwmuur€370
(€750)
€490
(€2275)
€860
(€3150)
HR++ glas€195
(€1875)
€310
(€3225)
€410
(€5150)
isolatie ehein 4120

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ehein?

Waarom zou ik mijn huis in Ehein isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000, dat betekent een winst van 285, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Neupré

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Neupré aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Neupré
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Ehein wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ehein voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Ehein. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment