Woning isoleren Hoboken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hoboken? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals isolatie binnenkant gevel en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Hoboken. Je kunt denken aan thema’s als isolatie van de kruipruimte en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hoboken-2660

 • Snelle terugverdientijd
 • Geen vochtproblemen
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2660
Gasverbruik23.280 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€174,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje lees jij de populairste acties om jullie woning in Hoboken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hoboken is betaalbaar (vanaf zo’n € 840 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €270 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn ongeveer €1925 en het bespaart circa €230 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hoboken kost gemiddeld €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1010. De besparing loopt op tot €680 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12300. Hiermee bespaar je grofweg €750 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we nog een aantal interessante mogelijkheden. Hieronder bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Hoboken (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Hoboken is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per jaar. Hierna tref je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Hoboken. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3350)
€735
(€6550)
€1170
(€8150)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€255
(€2050)
€300
(€3550)
Spouwmuur€215
(€775)
€680
(€2575)
€875
(€3075)
HR++ glas€225
(€2900)
€290
(€3550)
€355
(€5025)
isolatie hoboken 2660

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Hoboken?

Waarom zou ik mijn huis in Hoboken isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675 en dat bespaart tot €345 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Dema, Gamma, Hubo, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Antwerpen

Met hulp van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Antwerpen aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Antwerpen
Het is simpel: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Hoboken wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Hoboken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Hoboken. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment