Woning isoleren Beveren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Beveren? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering zoals gevelisolatie en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je diverse informatie over isolatie Beveren. We zoomen in op thema’s als isolatie van de binnengevel en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-beveren-8800

 • Significant lagere energiekosten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Goed voor het milieu
 • Meer stilte in huis
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteRoeselare
Postcode8800
Gasverbruik23.000 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€174,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna bekijk je de meest rendabele acties om een woning in Beveren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Beveren is goedkoop beginnend bij € 990 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven liggen rond €1850 en je bespaart al snel €245 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Beveren kost je zo’n €5800. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Hiermee bespaar je om en nabij €830 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we allerlei alternatieve opties. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste oplossingen.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Beveren (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en natuurlijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Beveren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Beveren. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3250)
€575
(€6250)
€1070
(€9100)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€200
(€1750)
€400
(€3100)
Spouwmuur€360
(€1675)
€630
(€1900)
€855
(€3650)
HR++ glas€190
(€2350)
€315
(€3350)
€435
(€4975)
isolatie beveren 8800

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Beveren?

Waarom mijn woning in Beveren isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750, dat betekent een winst van 340 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website tref je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Roeselare

Via een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Roeselare in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Roeselare
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Beveren wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Beveren voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Beveren. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment