Woning isoleren Beveren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Beveren? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals tussenwanden isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder tref je uiteenlopende informatie over isolatie Beveren. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vloer en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-beveren-8791

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Bescherm tegen vocht
 • Goed voor het klimaat
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWaregem
Postcode8791
Gasverbruik22.970 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€174,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de meest interessante manieren om een woning in Beveren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Beveren is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 880 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €270 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1750 en de besparing loopt op tot €250 p/jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, dekens, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Beveren kost om en nabij de €5550. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11400. Het voordeel is zo’n €850 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we allerlei vaak toegepaste uitvoeringen. Hierna beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Beveren (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Beveren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 per jaar. Hierna komen we met de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Beveren. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3350)
€695
(€4700)
€1200
(€9500)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€275
(€2250)
€390
(€3350)
Spouwmuur€190
(€1400)
€690
(€1900)
€815
(€3175)
HR++ glas€190
(€2975)
€285
(€4150)
€400
(€5300)
isolatie beveren 8791

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Beveren?

Waarom zou ik mijn woning in Beveren isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825, waarbij u een besparing realiseert van €325 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Gamma, Hubo, Brico. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Waregem

Via een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Waregem aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Waregem
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Beveren wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Beveren voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Beveren. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment